Капитанът на Бенфика отнесе два месеца наказание


А. Павлов

Капитанът на Бенфика отнесе два месеца наказание

Капитанът на Бенфика Луизао няма да може да играе футбол в продължение на два месеца, след като бе наказан за налитане на бой над съдията в контралата през миналия месец с Фортуна Дюселдорф. След днешното решение на Дисциплинарната комисия към Португалската футболна федерация Луизао, според агенция "Асошейтед Прес", ще пропусне четири двубоя в Шампионската лига, в които Бенфика ще се изправи срещу Барселона, Селтик и Спартак Москва. Също така бразилският бранител няма да вземе участие в шест двубоя от Примейра лига и един мач за Купата на Португалия. Освен това Луизао получи и глоба от 2550 евро.

Припомняме, че 31-годишният защитник връхлетя върху рефера Кристиан Фишер, когато кариоката тръгна към арбитъра да протестира срещу неговото решение. След като падна на земята, Фишер остана за момент в безсъзнание и получи сътресение на мозъка. Заради това двубоят между Фортуна Дюселдорф и Бенфика бе преждевременно прекратен в 39-ата минута.

Впоследствие Луизао се защитаваше, твърдейки, че е ставало въпрос за неумишлено стълкновение, но въпреки това Кристиан Фишер подаде срещу футболиста заявление за правонарушение.

  Сподели
69