Ди Матео: Дадохме много свободни пространства на противника


Н. Гавазов

Ди Матео: Дадохме много свободни пространства на противника

Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео коментира срещата от Суперкупата на Европа против Атлетико Мадрид, в която неговият отбор претърпя пълен крах, губейки с неприличното 1:4. Италианският специалист призна, че двата ранни гола на противника са обезкуражили възпитаниците му и са провалили игровия план на „аристократите".

„Започнахме много мудно мача и допуснахме два гола в първите двадесет минути, което ни усложни живота. Съперникът напротив, започна великолепно, имаше свободни пространства в нашата половина, а при наличието на играчи като Фалкао това е недопустимо.

На практика, през целия мач бяхме догонващи. В шестата минута допуснахме гол, в 20-та те станаха два. Най-лошото е, че не е върнахме в играта. Не владеехме топката през първото полувреме и не заплашвахме вратата на съперника. След попаденията Атлетико бързо се връщаше в отбрана, затваряйки ни всички пътища за атака", заяви Ди Матео на пресконференция след мача.

„Фалкао? Знаехме, че си имаме работа с един от най-добрите европейски нападатели. Това за жалост се потвърди напълно", коментира италианеца играта на Фалкао.

„Стъридж? Той е наш футболист и взе участие в срещата, какви въпроси имате тук? Имам двама нападатели, на които мога да разчитам в хода на сезона. Всичко, което с изписа около него не отговаря на действителността и не разбирам кой пуска тези слухове и кому са нужни?", завърши Ди Матео.

 

  Сподели
167