Тиаго Силва: Не съм продажник


А. Павлов

Тиаго Силва: Не съм продажник

В средата на този месец Тиаго Силва премина в Пари Сен Жермен и с това се превърна в един от най-скъпите защитници в историята на футбола. Сега обаче някои привърженици на Милан се сърдят на бразилеца за напускането му в посока Париж. И така Силва се видя принуден да се защити от словесните нападки, според които той е продал бившия си отбор.

В тази връзка ПСЖ напираше за родения в Рио де Жанейро играч още през юни, но тогава "росонерите" устояха на финансовата сила на френския клуб. Месец по-късно обаче президентът на Милан Силвио Берлускони разреши не само на Силва, но също и на Златан Ибрахимович да акостира на "Парк де Пренс".

"Заявих напълно ясно, че искам да остана до края на договора си. В същото време протичаха преговори между ПСЖ и Милан или по-точно казано между Леонардо и Адриано Галиани. Само че феновете започнаха да се бунтуват и Берлускони не искаше да ме продава, така че продължих напред, и бях доволен", разкри 27-годишният бранител пред "Гадзета дело Спорт".

"След това обаче ситуацията започна да се променя. Леонардо ми се обади и ми съобщи, че преговорите продължават. Той искаше да ме привлече и изразходва много усилия, за да постигне тази цел. Дадох си сметка, че Милан има икономически проблеми и моето оставане ще затрудни клуба. Не съм продажник, Милан беше моят дом. Въпреки това клубът направи страхотна сделка, купувайки ме за 10 и продавайки ме след това за 42 милиона евро", продължи Силва.

Бразилецът, който е капитан на своята страна на футболния турнир на Олимпийските игри в Лондон, вече гледа само напред и вярва, че с тима на Карло Анчелоти скоро ще завоюва трофеи. "ПСЖ гради много силен отбор. Дано скоро спечелим нещо и стигнем в Шампионската лига възможно най-далеч. В този турнир с удоволствие бих се изправил срещу бившите си съотборници, а защо не и да ги победя", завърши някогашният играч на Флуминензе, Динамо Москва и Порто.

  Сподели
83