Еуфория и камъни посрещнаха Форлан в Бразилия


Н. Гавазов

Еуфория  и камъни посрещнаха Форлан в Бразилия

Хиляди фенове посрещнаха Диего Форлан на летище „Салгадо Филхо" в Порто Алегри, съобщава Globoesporte. Според информацията, около четири хиляди човека са искали да кажат „добре дошъл" на уругвайския национал, което е създало страхотна бъркотия в района.

Властите са били принудени да извикат военната полиция за да се даде възможност на автобуса, превозващ играча да напусне мястото. Органите на реда се принудили да използват сълзотворен газ за да разпръснат тълпата. От своя страна феновете са отвърнали с хвърляне на камъни.

По-късно на пресконференция Диего Форлан получи фланелката с номер 7 от бившия нападател на отбора от 70-те години Клаудиомиро и каза на португалски език, че не е очаквал такова посрещане.

"Никога не съм предполагал, че запалянковците ще ме посрещнат така. Идвам от почивка, но през следващата седмица започвам тренировки", каза Диего Форлан.

Уругваецът, който беше признат за най-добър играч на Мондиал 2010, подписа тригодишен договор с Интернасионал. Форлан имаше контракт с Интер Милано до 2013 година, но през последния сезон игра само 20 мача, в които отбеляза 2 гола, а развитието на кариерата му се влоши и от контузиите, които го сполетяха в италианския гранд.

 

  Сподели
98