Спортинг Лисабон би шута на Божинов


Н. Гавазов

Спортинг Лисабон би шута на Божинов

Спортинг Лисабон освободи българския национал Валери Божинов, съобщи новината Record. Според информацията, българският национал не влиза в плановете на старши треньора на Спортинг Рикардо Са Пинто за следващия сезон 2012/2013 и е изключен от състава, който започва подготовката с отбора тази вечер. Нападателят вече е получил разрешение от ръководството да си търси нов тим и според слуховете, вероятно ще продължи кариерата си в Русия.

Тази новина не е изненадваща, след като преди два дни Спортинг подписа с индийски нападател и още тогава стана ясна съдбата на българина, чиято кариера от няколко години върви в низходящ ред.

Божинов премина в португалския гранд от италианския Парма с трансфер за 2,6 млн. евро през миналото лято, когато подписа договор до 30 юни 2016 година. Той обаче не успя да се наложи в основния състав на „лъвовете", а в началото на годината влезе и в конфликт със съотборниците, навличайки си при това гнева на местните фенове.

На 31 януари Божинов беше преотстъпен до края на сезона на Лече, но там също не впечатли с изявите си и не успя да помогне на „апулийските вълци" да запазят мястото си в италианския елит.

 

  Сподели
98