Турция затегна правилата за легионерите си


Н. Гавазов

Турция затегна правилата за легионерите си

Изпълнителният комитет на Турция постанови, че от сезон 2013/14 местните клубове могат да заявят за националния шампионат само шест чуждестранни футболисти, а от сезон 2014/15 - пет, съобщава новината Today's Zaman. Както е известно, в момента отборите от южната ни съседка могат да имат в своите редици до осем легионера, от които на терена имат право да излизат шест.

Главната причина за да се стигне до това решение на Федерацията е, че националният отбор на Турция пропусна два поредни големи международни турнира - Евро 2010 и Мондиал 2010, което се възприема като трагедия.

Преди месец Изпълкомът разработи план за подобряване състоянието на най-популярния спорт в страната и това решение е част от този план, който освен това предвижда създаването на нови футболни школи, привличането на по-голям брой подрастващи в детските и юношеските отбори на клубовете, реорганизация на младежкото първенство на страната, повишаване квалификацията на треньорите и много други мероприятия, които целят да направят от Турция водеща футболна сила до Мондиал 2018.

 

  Сподели
87