Още два турски тима последваха съдбата на Бешикташ


Н. Гавазов

Още два турски тима последваха съдбата на Бешикташ

След като снощи стана ясно, че УЕФА отстрани турския Бешикташ от участие в Лига Европа през следващите два сезона, днес се разбра, че Газиентепспор и Бурсаспор са последвали съдбата на гранда край Босфора. Както е известно, европейските футболни чиновници забраниха на „черните орли" да участват в клубните турнири на Стария континент заради закъснение на заплатите на футболистите, а Бешикташ ще бъде отстранен за още една година, ако в следващите пет години повтори провинението.

Бурсаспор, който също завоюва право на участие в Лига Европа през следващия сезон, е изключен от турнира заради задължения към английския Портсмут по трансфера на национала на Замбия Колинс Мбесума, който бе закупен през 2007 година и изигра за турския отбор само шест мача.

Газиантеп не успя през настоящия сезон да пробие в евротурнирите, поради това тима ще пропусне първият европейски турнир, в който се класира през следващите четири години. Клубът е наказан заради финансови машинации, информира за горепосоченото Hürriyet Daily News.

 

  Сподели
85