Зенит спечели титлата в Русия (видео)


Н. Гавазов

Зенит спечели титлата в Русия (видео)

Главният въпрос в първенството на Висшата лига на Русия официално намери своето решение - Зенит Санкт Петербург спечели титлата в шампионата на страната за втора поредна година. Тимът воден от Лучано Спалети победи прекия си конкурент Динамо Москва и три кръга преди края на втората част на сезона питерци са недостижими на върха.

Преди днешният мач разликата между двата тима беше 12 точки и Зенит се нуждаеше само от равенство за да отпразнува своя успех, но домакините направиха всичко възможно за да доставят повече радост на своите фенове.

Успехът донесоха Роман Широков в 30-та и Александър Кержаков в 36-та минута от дузпа. За московчани в 48-та минута, точен бе Александър Епуреану.

В същото време битката за второто място продължава с пълна сила, защото Динамо Москва и ЦСКА Москва остават с по 69 точки, съответно на второ и трето място, а Спартак Москва е четвърти с 68 точки.

Не по-малко интересна ще е борбата за Лига Европа - Анжи е пети с 66 точки, следван от Локомотив Москва с 65 т. и Рубин Казан 64 т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
160