Махат треньора на Манолев до броени дни


М. Мехмед

Махат треньора на Манолев до броени дни

Българският защитник Станислав Манолев и съотборниците му от ПСВ Айндховен са подложени под голям натиск от медии и фенове след вчерашната загуба срещу НАК Бреда с 1:3. Седмица по-рано възпитаниците на Фред Рутен бяха разгромени с 2:6 от Твенте, където пази стражът на националите Николай Михайлов.

Освен Манолев и компания, сериозни критики отнесе и старши-треньорът Рутен. Той вече обяви, че след края на сезона напуска тима. От ръководството обаче обмислят раздялата с 50-годишния наставник да стане факт още през следващите дни.

Спортно-техническият директор на тима Марсел Брандс отклони въпросите на медиите за евентуално уволнение на Рутен като отговори, че клубът ще направи изявление, ако има ново развитие.

Вчера фенове се събраха пред тренировъчната база на ПСВ, за да изразят недоволството си от неуспехите на тима. Упреците бяха главно към Рутен, който въобще не можел да мотивира възпитаниците си. Той обаче засега не смята така, иначе би напуснал още преди поредните загуби напоследък.

Рутен е начело на ПСВ от три години насам, като все още няма спечелена шампионска титла. Загубата от Валенсия с 2:4 в Испания пък съвсем намали шансовете за продължаване в следващата фаза на Лига Европа.

 

  Сподели
83