АЕС и УЕФА подписаха революционно споразумение


Н. Гавазов

АЕС и УЕФА подписаха революционно споразумение

Европейските топ клубове постигнаха истинска победа над УЕФА, споразумявайки се с футболните чиновници относно размера на доходите от Евро 2012 както и застраховките на играчите, съобщава новината АР. Според информацията, доходите на клубовете от Европейското първенство ще бъдат увеличени и ще се разпределят пропорционално на количеството играчи, които участват в турнира.

Най-важната част от споразумението, което АР определя като революционно е, че УЕФА вече ще изплаща на клубовете обезщетения и застраховки в случай, че даден футболист получи травма.

„Преговорите бяха много трудни, но в крайна сметка постигнахме споразумение. Но с президента на ФИФА не достигнахме до разбирателство. Това още един потвърждава, че в европейското семейство винаги сме готови да си сътрудничим и да намираме компромисни решения. Сега вече нито едно решение, свързано с клубния футбол няма да бъде приемано без одобрението на самите клубове", заяви президентът на Асоциацията на европейските клубове (АЕС) Карл-Хайнц Румениге.

 

  Сподели
88