Турци искат 20 млн. евро от Юнайтед и Челси за вратар


М. Мехмед

Турци искат 20 млн. евро от Юнайтед и Челси за вратар

Галатасарай постави трансферна цена от 20 милиона евро за уругвайския си вратар Фернандо Муслера. Според медиите в южната ни съседка ръководството на „Джимбом" веднага е реагирало на появилите се информации, че интерес към младия страж проявяват английски колоси Манчестър Юнайтед и Челси. Муслера е сред вратарите с най-малко допуснати голове през този сезон в Европа и носи голяма заслуга за лидерската позиция на Галатасарай във временното класиране.

Отборът на българския нападател Димитър Бербатов изпитва сериозни проблеми с вратарския пост след неубедителните игри на младия испанец Давид Де Хеа. Той акостира на „Олд Трафорд" през миналото лято, но представянето му до момента не е особено задоволително. Опитният кийпър на Челси Петр Чех също е далеч от традиционната си форма и „сините" се оглеждат за негов конкурент. Сред вариантите е и героят за Уругвай в миналогодишното издание на Копа Америка.

От Галатасарай обаче въобще не възнамеряват да се разделят с Муслера. Клубът плати за него близо 7 милиона паунда на Лацио и даде в замяна албанския национал Лорик Кана.

 

  Сподели
97