Португалци навиват треньор да се завърне в родината си


М. Мехмед

Португалци навиват треньор да се завърне в родината си

Португалските грандове Спортинг Лисабон и Бенфика ще се опитат да привлекат треньора на Бешикташ Карлуш Карвалял, твърди турският вестник „Акшам". Емисари на двата клуба вече са провели няколко разговора с мениджъра на сънародника им и изявили своите апетити. Карвалял е водил веднъж Спортинг, като под негово ръководство тимът спечели купата на страната и завърши на едно от челните места в класирането след дълга серия без загуби.

В момента 46-годишният португалец се представя отлично в Бешикташ. В началото на сезона той пое поста старши-треньор временно, но ръководството на „черните орли" му гласува доверие и го назначи за постоянно. Истанбулският гранд е на трето място в местното първенство и най-вероятно ще се класира в следващата фаза на Лига Европа след категоричната победа в първия мач от 1/16-финалите като гост над Брага.

„Щастлив съм в Бешикташ. Няма да напускам клуба", заявява лаконично, поне засега Карвалял. Спецът не обмисля завръщане в Португалия, но е сигурен, че ако запише няколко загуби в Турция, нищо чудно да остане без работа.

 

  Сподели
123