Греди, пропуски и бой не помогнаха на ЦСКА срещу Динамо Букурещ (видео)


В. Мухарски

Греди, пропуски и бой не помогнаха на ЦСКА срещу Динамо Букурещ (видео)

ЦСКА загуби от Динамо Букурещ с 1:2 във финала на турнира "Таурус къп" в Турция. Мачът ще се запомни с грубите сцени между играчи на двата отбора - десет минути преди края. Въпреки загубата от щаба на "армейците" могат да бъдат доволни от нападението на отбора. "Червените" нацелиха две греди и освен това вкараха напълно редовен гол, който бе отменен от рефера. Въпреки това Димитър Пенев има още много да мисли за това кой да играе в защитата, тъй като това определено е слабото звено на отбора по време на подготвителния лагер.

Още в 8-ата минута Рус се озова сам срещу М'Боли и откри резултата. В 23-ата минута пред Мораеш се откри подобна ситуация, но играчът на ЦСКА стреля слабо и вратарят изби в корнер. След изпълнението Карачанаков също пробва късмета си, но отново стражът на румънците спаси.

В 30-ата минута Карачанаков бе спънат в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Мораеш превърна дузпата в гол и изравни - 1:1. Голмайсторът можеше да вкара втори гол за отбора си през първата част, но в 42-ата минута нацели гредата.

След почивката Динамо бе отборът, който стигна до попадение. Това стана в 66-ата минута, а автор на гола бе Алексе. 120 секунди по-рано ЦСКА нацели отново гредата, като този път Платини прехвърли вратаря на Динамо, но нямаше късмета да се разпише. 4 минути след попадението на тима от северната ни съседка, Мораеш вкара напълно редовен гол, но съдията скандално го отмени, отсъждайки несъществуващо нарушение.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Рус изрита отзад Мишел Платини. Бразилецът бързо се изправи и срита два пъти своя противник, което предизвика масов бой между играчите на двата отбора. След мелето Платини и Рус бяха изгонени с червени картони. До нов гол не се стигна и Динамо спечели турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
144