Седмицата в цифри: 600 мача на Раниери, 73 загинали в Египет и 1513 паса на Модрич


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 600 мача на Раниери, 73 загинали в Египет и 1513 паса на Модрич

FUTBOL TV стартира нова рубрика „Седмицата в цифри", в която нашите читатели ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.


1513 паса постигна Лука Модрич от началото на сезона. От тях хърватинът записа като успешни 1342 или 88,7%. Рекордът по най-много отправени подавания обаче си остава на Яя Туре - 1552, от тях успешни са 1397 или 90%. С най-голям процент успешни пасове пък е Леон Бритън от Суонзи - 1257 успешни от 1352. Любопитното е, че по точност на паса Уолкът е 119-ти, Рууни 121-ви, Чарли Адам 124-ти, Нани 130-ти, Гигс 135-ти, Торес 189-ти,

600 мача отбеляза Клаудио Раниери в италианското първенство в качеството си на треньор. За своята кариера специалистът е спечелил 269 мача, 186 равенства и 145 загуби.

79 секунди бяха необходими на Робин Ван Перси за това да открие резултата в срещата Арсенал - Блекбърн. Мачът завърши 7:1 за „артилеристите", а нападателят отбеляза общо три гола във вратата на гостите.

73 са жертвите след мача Ал -Маср - Ал-Ахли от първенството в Египет. Срещата завърши при резултат 3:1 за домакините, но по необясними причини местните фенове нахлуха на терена и причиниха трагедията. Остават много въпроси около инцидента, включително и предположения, че в него са замесени военните. Според служители на моргата в Порт-Саид, сред убитите се оказали не само фенове на гостите, но и представители на служите за безопасност.

27 години навърши Кристиано Роналдо. Най-скъпият играч в света (Манчестър Юнайтед го продаде на Реал за 94 милиона евро) продължава да се бори за признанието най-добър играч, спечелвайки всички клубни трофеи с Реал - засега неуспешно.

22 точки от 30 възможни спечели Съндърланд от идването на Мартин О'Нийл. През уикенда „черните котки" победиха като гости Стоук Сити с резултат 1:0.

13 безпогрешни мача във всички турнири има Олимпик Марсилия.

10 минути бяха достатъчни на футболисти на Сент-Етиен и Лориен, а също така и на съдиите да разберат, че при минус седем градуса трудно се играе футбол.

9 сухи мрежи от 20 изиграни мача в Бундеслигата има на своята сметка Борусия Мьонхенгладбах. Отборът на Фавре, който миналия сезон игра баражи за оставане в елита, сега заема четвърто място в класирането с 40 спечелени точки, а допуснатите голове са само 12 - най-добър показател в Бундеслигата.

8 равенство от началото на сезона записа Ливърпул като домакин - най-много от всички отбори в Лигата.

5 Толкова са червените картони, които Ибрахимович е получил по време на кариерата си в Серия А. Три от тях като играч на Милан.

3 години подред Интер губи от Рома на „Олимпико".

 

  Сподели
168