В Турция: Фиаско на истанбулските грандове


Н. Гавазов

В Турция: Фиаско на истанбулските грандове

Истанбулските грандове претърпяха истинско фиаско в изминалия 24-ти, междинен кръг на Суперлигата. Всичко започна в сряда, когато на „Тюрк Телеком Арена" лидера в класирането Галатасарай не успя да победи 12-я Анталия, като гостите дори водеха в резултата, преди Фелипе Мело да изравни от дузпа в 35-та минута.

В днешната програма на първенството вторият в класирането Фенербахче гостува на предпоследния Самсунспор. Двубоят в черноморския гранд започна отлично за гостите - още в 6-та минута словака Стох изведе съотборниците си напред. След попадението, играта остана балансирана, но в края на полувремето изненадващо възпитаниците на Кочаман свалиха гарда, от което се възползваха домакините, които чрез гол на Гекас в 42-та минута изравниха. Бившият голмайстор на Бундеслигата се разписа още два пъти - в 71-та и 75-та минута и така „червените светкавици" успяха да постигнат победа с 3:1. Със седем спечелени точки в последните четири мача, Самсунгспор все още има надежда за оцеляването си в елита.

Третият турски гранд Бешикташ, който в класирането е след Галатасарай и Фенербахче, също се провали с гръм и трясък и то на своя стадион „Инюню", където тази вечер местните фенове видяха как любимците им загубиха с 0:1 от аутсайдера Мерсин. Единственият гол в мача отбеляза Киликаслан малко преди почивката, а Рикардо Куарешма бе изгонен шест минути преди края на редовното време.

 

  Сподели
97