Революция в Турция: Изхвърлят Бешикташ и Фенербахче от елита


Н. Гавазов

Революция в Турция: Изхвърлят Бешикташ и Фенербахче от елита

По сензационен и скандален начин завърши вчерашното заседание на ръководството на турския футбол по делото с уговорените мачове. Както е известно, в него се оказаха замесени такива грандове като Фенербахче, Бешикташ и Трабзонспор. По-рано бе прието решение за това, виновните да не бъдат наказани с изпращане в по-долната дивизия, а вчерашното заседание трябваше да потвърди вердикта.

Нов дебатите, които продължиха повече от пет часа се случи нещо непредвидено, което е на път да разтърси из основи турския футбол - всички клубове, независимо от степента на своята съпричастност към договорените мачове трябва да напуснат елита.

Според слуховете, подобно решение на Футболната Федерация на Турция е взето под натиск от страна на правителството на южната ни съседка.

Изненадваща е реакцията на футболните шефове.

„Ако нашето достойнство е накърнено, позволете ни да приемем наказанието с достойнство", заяви вицепрезидентът на Фенербахче Сихан Камер.

„Ако позволите това да се случи, ние никога няма да намерим спокойствие на нашите стадиони", заяви представител на Галатасарай.

 

  Сподели
99