Спас Делев официално премина в турския Мерсин


В. Мухарски

Спас Делев официално премина в турския Мерсин

Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев е подписал договор за 4,5 години с турския Мерсин, твърдят медиите в югоизточната ни съседка, които цитират и мениджъра на тима Мехмет Ъшък.

Представянето на 22-годишния български национал ще бъде днес. Според местните медии, сделката е била приключена късно снощи, след изиграването на мача срещу Сивасспор за Купата на Турция.

"Постигнахме споразумение за 4,5 години. Делев е много талантлив и полезен играч. Искахме го много преди началото на сезона, но тогава не успяхме да го вземем. Сега всичко приключи добре", каза Ъшък.

Според неофициална информация ЦСКА ще вземе 1 млн. евро от сделката, а Спас Делев ще получава около 25 000 евро на месец.

Нисичкият нападател е третият основен футболист, който си тръгва от "Армията" тази зима. Преди него бяха продадени Янис Зику в Южна Корея и Грегъри Нелсън в Украйна. За двамата в касата на "червените" влязоха над 3 млн. лв.

Сега се носят слухове и за евентуална раздяла с още четирима футболисти - Иван Бандаловски, Жуниор Мораеш, Мишел Платини и Борис Галчев. Предстои да разберем дали някоя от тях ще стане факт.

  Сподели
143