УЕФА излезе с изявление по случая с договорените мачове в Турция


Н. Гавазов

УЕФА излезе с изявление по случая с договорените мачове в Турция

УЕФА се обърна към Турската футболна асоциация (ФАТ) със специално изявление, в което се казва, че футболните чиновници от южната ни съседка носят пълната отговорност по делото с уговорените мачове, които разтърсиха турския футбол през миналата година. След като получи отговор на редица въпроси, които бяха отправени по-рано към ФАТ, УЕФА подчерта, че проблемът трябва да бъде разрешен вътре в страната и Европейската централа няма да взема отношение по въпроса.

„Европейският футболен съюз потвърждава, че Футболната асоциация на Турция носи пълната отговорност по всички въпроси, касаещи договорените мачове в първенството на Турция. УЕФА подчертава, че ФАТ отговаря за приемане на съответните мерки и приемане на необходимите дисциплинарни санкции по всички инциденти.

Ние уважаваме автономията и самостоятелността на националната асоциация и УЕФА не може да се меси във вътрешните работи. Но Европейският футболен съюз може да изпълнява консултантска и спомагателна роля, уважавайки процесите на вземане на решения от всяка една асоциация", се казва в изявлението на УЕФА.

 

  Сподели
123