Романов: Швефовете на шотландския футбол са маймуни!


Н. Гавазов

Романов: Швефовете на шотландския футбол са маймуни!

Собственикът на Хартс Владимир Романов коментира информацията за това, че шотландската Висша лига може да наложи санкции, ако в следващите две седмици клуба не изплати възнагражденията на футболистите. Както е известно, литовският бизнесмен, който спаси Хартс от фалит през 2005 година имаше големи планове за „сърцата", но не успявайки да реализира нито едно от своите начинания, в края на миналата година обяви клуба за продажба.

На всичкото отгоре се оказа, че футболистите на Хартс не са получавали заплати през последните два месеца, което накара футболните чиновници на Шотландия да се намесят и заплашат Романов с административни действия.

„Когато отбора се приближи към третото място, маймуните започнаха да крещят. Появиха се потоци от лъжи и се организира заговор срещу Хартс. Мисля, че вече ясно обясних, че продавам клуба и смятам да не хвърля парите на вятъра. Няма никакъв смисъл да поддържам шоу-бизнес, а не футбол. Хартс сега живее на своя собствена издръжка. Това е известно на шотландските средства за масова информация и на ръководството на Лигата. Всички знаят, че в момента пари няма, а заплатите ще бъдат раздадени, когато постъпят средства от продажбата на Йонсон", заяви Романов пред The Giuardian.

"Не знам кой ни вкарва в такъв сюжет. Появи се бързо и неразумно решение на шотландската Лига, а аз помолих да ми дадат една седмица срок, за да изчистя всички задължения. Аз не мамя никой. За сметка на това, маймуните започнаха да лъжат Лигата, запалянковците и самите себе си. Те показаха, кой е отговорен за този мафиотски футбол", допълва собственикът на Хартс.

 

  Сподели
110