Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство


Н. Гавазов

Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство

Вторият финалист на Световното клубно първенство стана Барселона. Най-добрият клуб в Европа победи Ал-Садд с 4:0, не позволявайки нито за миг някой да се усъмни в превъзходството на каталунците. Пред 70 000 зрители на „Нисан Стейдиъм" хората на Гуардиола в темпото на валса - търпеливо и постепенно задушавайки своя противник наложиха волята си и за пореден път доказаха класата си.

С два гола на Адриано през първото полувреме - в 25-та и 43-та минута „блауграна" поведе в резултата и предреши нещата още до почивката. Пъровото попадение дойде след лошо върната топка от страна на Белхадж - ситуация, от която се възползва Адриано Корейра, а във второто попадение отново бе замесен защитникът на катарския отбор, който позволи на Тиаго Алкантара да му открадне топката и да я подаде на Адриано, който отново не прояви милост спрямо вратаря Сакр.

Второто полувреме продължи в същия дух, както първото: каталунците разиграваха топката, притискайки своя противник в неговата половина и търсейки пролуки в отбраната. При един от своите рейдове, Меси подаде на Кейта, който изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на катарците - 3:0! Малко след това Лео едва не отбеляза гол, но топката му бе отнета малко преди да отправи точен удар. Все пак, в този предрешен полуфинал имаше и четвърто попадение - Максуел, който влезе като резерва се възползва от грешка в защитата на противника, а ударът на 30-годишния бразилец бе проспан от стража Сакр.

По този начин европейският шампион се класира за финала на Световното клубно първенство, където в неделя ще се изправи срещу носителя на Копа Либертадорес бразилския Сантош.

 

  Сподели
106