Гуардиола: Ключът към успеха е повече скорост в действията ни


Н. Гавазов

Гуардиола: Ключът към успеха е повече скорост в действията ни

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола отбеляза, че се гордее със своя отбор, тъй като в продължение на три години неговите играчи се представят на изключително високо ниво. На снощната пресконференция преди днешния полуфинален мач от Световното клубно първенство срещу Ал-Садд, испанският специалист подчерта също така, че двубоят не бива да се подценява и да се гледа на нея формално.

„Дълго време играем всеки един мач с мисълта за победа и аз смятам, че това ни помага. Няма да е по-различно и срещу Ал-Садд - нужно е да бъдем пределно концентрирани и да не допуснем да бъде сюрпризирани. Миналият път се случи точно това и сега се надявам да не се повторят нещата. Никога с в спорта не трябва да излизаш с мисълта, че си победител или считайки, че всичко е решено. Имаме възможност да се класираме за финала, но сме длъжни да спечелим това право. Ако станем шампиони на света ще е страхотно, но това е чест, която трябва да заслужим", заяви Гуардиола.

„Мачът е важен за нас, но и за Ал-Садд, още повече, че този отбор продължава да се развива. Нашият противник е физически много силен, играчите му са бързи и отлично играят на втория етаж. В момента те се намират във великолепна форма и играят страхотно на контраатаки. Може да ни създадат много проблеми и смятам, че ключът към нашия успех ще бъде скоростта и интензивността в действията ни", допълва наставника на „блауграна".

„Относно мнението на Масчерано, че Пуйол и Пике са основни централни защитници смятам, че той не е прав. Това нещо трябва да бъде заслужено от всеки един играч и на никой не е гарантирано титулярното място", каза още Гуардиола.

 

  Сподели
104