Феновете на Аякс на бунт срещу освобождаването на Йохан Кройф


В. Мухарски

Феновете на Аякс на бунт срещу освобождаването на Йохан Кройф

Огромно недоволство срещу управата на Аякс изразиха феновете на холандския гранд след уволнението на Йохан Кройф от Надзорния съвет на клуба. Легендата на отбора и останалите четирима членове на Надзорния съвет - Едгард Давидс, Стевен тен Хаве, Паул Ромер и Марян Олферс бяха освободени след няколко скандала  в клубната управа в последно време.

Новината съобщи председателят на борда на директорите Роб Беен. Той обяви, че никой от посочените имена няма повече да заема пост в клуба. "Кройф ще остане талисман на отбора и програмата му школата на клуба ще бъде продължена", бяха думите на Беен.

Причината за всичко това бе приемането на Луис ван Гаал в ръководството на клуба, на което Кройф категорично се противопостави. След това последва скандал между Кройф и Давидс на расова основа. Легендата на Аякс казал на бившия халф от суринамски произход, че "единствената причина Давидс да бъде в съвета е, че е черен". Сега се очаква новият състав на Надзорния съвет да бъде в състав Луис ван Гаал, Дани Блинд и Мартин Стюркенбоом.

В същото време хиляди привържениците на Аякс обсадиха "Амстердам Арена" и ясно изразиха подкрепата си за Йохан Кройф, скандирайки името му и развявайки фланелки на легендарния №14. От полицията съобщават, че до инциденти не се е стигнало.

Снимка: БГНЕС

  Сподели
151