Сърбите също ни се подиграват на идеята за Източноевропейска лига


Н. Гавазов

Сърбите също ни се подиграват на идеята за Източноевропейска лига

В сръбските медии започна да тече анкета относно това, дали феновете подкрепят идеята за създаването на Източноевропейската лига и смятат ли, че тя би могла да повиши нивото на местния футбол.Участвалите в нея местни любители на футбола са раздвоени от инициативата, която дойде от страна на софийския ЦСКА, като привържениците на Цървена Звезда се колебаят в мнението си, докато тези на Партизан се смеят откровено на предложението.

Повечето са на мнение, че няма как да има интерес към мачове с участието на посредствени отбори от България и Азербайджан, както и някой да вложи пари за реклама в нещо, от което няма да има никаква възвращаемост.

Най-големите гръцки и турски отбори по-рано също се присмяха на идеята на шефовете на ЦСКА за създаване на Източноевропейска лига. Олимпиакос и АЕК Атина вече обявиха, че нямат намерение дори да обсъждат предложението на армейците. Истанбулските грандове - Галатасарай и Фенербахче пък категорично отказаха да свързват имената си с "Титан".

Всеизвестно е, че с всяка измината година нивото на българския футбол върви стремглаво надолу - националният ни отбор вече се намира на 75-то място в ранглистата на ФИФА, а участието на клубните ни тимове в евротурнрите е трагично. Коефицентът на страната ни от тазгодишното представяне на Литекс, Левски, ЦСКА и Локомотив София в Европа е 1.500 и с по-добри показатели от нас са например Македония (1,625), Казахстан (1,625), Лихтенщайн (2,000), Грузия (2,875) и други. Именно това обуславя и слабия интерес от страна на останалите балкански клубове.

 

  Сподели
122