Хименес: АЕК остава завинаги в моето сърце


Н. Гавазов

Хименес: АЕК остава завинаги в моето сърце

Гръцкият АЕК обяви, че Маноло Хименес е освободен от служебните си задължения, като старши-треньор на отбора, след като двете страни най-после постигнаха споразумение за обезщетението му при прекратяване на трудово-правните отношения между страните. Бившият наставник на Севиля първоначално бе уволнен през миналия четвъртък, след като неговият отбор претърпя загуба с 1:2 от Щурм Грац в Лига Европа.

47-годишният специалист обаче настояваше да получи солидно обезщетение и след продължилите почти 10 часа разговори, двете страни са се разбрали испанецът да получи под формата на компенсация за преждевременното си освобождаване сумата от 1 милион евро.

"Маноло винаги ще бъде част от историята на нашия клуб, след като спечели гръцкия шампионат запърви път от много години", се казва в изявлението на официалния сайт на АЕК.

„Напускам АЕК с добри спомени за работата си в този клуб. АЕК остава завинаги в моето сърце. Просто дойде време за промени, които ще са от полза за всички", заяви от своя страна Хименес.

От началото на сезона до момента Хименес успя да спечели три от първите четири мача на АЕК във вътрешния шампионат, но загубата в Лига Европа се оказа решаваща за неговото бъдеще. Според гръцките медии, бившият футболист и треньор на клуба Никос Костеноглу е безспорен фаворит за овакантения пост.

 

  Сподели
94