Официално - Изритаха Мъри Стоилов от Кипър


В. Мухарски

Официално - Изритаха Мъри Стоилов от Кипър

Ръководството на Анортозис прекрати едностранно договорa на българския наставник на отбора Станимир Стоилов. Най-вероятно българският специалист няма да получи финансово обезщетение, тъй като адвокатите на клуба от Кипър са открили клауза в договора, която позволява да Стоилов да бъде освободен без компенсация.

Бившият национален селекционер на България потвърди, че е уволнен. "Клубът прекрати договора ми. Тези неща се случват във футбола. Искам да благодаря на отбора на Анортозис и да им пожелая всичко най-добро", заяви Стоилов.

"Анортозис е добър тим и има добри играчи, ръководство и фенове и вярвам, че ги чакат хубави неща. Една част от сърцето ми е в България, но другата част завинаги ще остане тук", добави още Мъри, който отрече информациите, че е поискал компенсация от 700 хиляди евро, за да напусне клуба. "Няма такова нещо. Не става въпрос за толкова сериозна сума. С въпроса се занимава моя агент и адвоката ми", каза Стоилов.

След напускането на наставника, Анортозис ще бъде воден временно от Мирко Михич. Тимът гостува на Алки в следващия кръг от шампионата на Кипър. В състава, след вирусно заболяване, сe завръща българският нападател Костадин Башов.

Предвид на очакваното развитие, Стоилов може да получи две оферти от бившите си клубове - Левски и Литекс. Оранжевото предложение се очаква да бъде по-изгодно. Има вероятност Гриша Ганчев да предложи договор за 5 години на Мъри с много финансови и организационни бонуси. Офертата на сините е с половин уста, така че твърде вероятно е съвсем скоро Любо Пенев да застане на кормилото на националния отбор, а Стоилов да заеме неговия пост в Ловеч. Самият наставник отрече да има оферта до този момент.

"Никой от България не ме е търсил, а и честно казано, нямам намерение да се връщам тук. Последната една година, в която работех в България, ме караха да се чувствам все едно съм престъпник" бе коментара на Стоилов.

  Сподели
166