В Турция намериха оригинална алтернатива на срещите без зрители


Н. Гавазов

В Турция намериха оригинална алтернатива на срещите без зрители

Турската футболна федерация намери оригинален начин за наказание на отборите, чиито фенове нарушават обществения ред. Според решение на футболните чиновници от южната ни съседка, ако клуб, чиито привърженици нарушават правилата на доброто поведение по време на двубоите, на всички мъже над 12 годишна възраст ще им бъде забранено да посещават стадиона за определен период време. По такъв начин, на трибуните ще може да има само жени и деца, което е оригинална алтернатива на срещи без зрители.

Това намери потвърждение в снощният мач между Фенербахче и Маниспор, който бе част от 3-я кръг на турската Суперлига и завърши при резултат 1:1. Около 40 000 жени и деца до 12 години заеха места на „Шюкрю Сарачоолу", като входът бе безплатен, а охраната се осъществяваше от жени полицаи. Футболистите преди началото на мача пък хвърлиха цветя в трибуните.

Фенербахче беше наказан, след като през юли тази година фенове на тима прекъснаха приятелски мач срещу Шахтьор Донецк, нахлувайки на терена, като по този начин изразиха своя протест срещу задържането на президента на клуба, арестуван по-рано за договорени мачове.

  Сподели
110