Олимпик излиза за победа в дербито на кръга във Франция


-.

Олимпик излиза за победа в дербито на кръга във Франция

След извоюваното равенство в плейофите на Шампионската лига и класирането за груповата фаза в най-престижния европейски клубен турнир, Олимпик Лион е с намерение да използва натрупаната инерция и в Лига1 за мача в събота срещу лидера в класирането Монпелие, който всъщност е дербито на кръга. Както е известно, отстраняване на Рубин беше основната цел за сезона на френския клуб. Равенството миналата сряда в Казан (1-1) е синоним на дванадесето поредно участие на „Хлапетата" в Шампионската лига - място, което увенча подготовката на отбора и му позволи най-накрая да успокои напрежението около себе си.

„Чувстваме се така, сякаш сме отхвърлили тежък товар. Успяхме да се мобилизираме за кратко време, да се възползваме от динамичността на работата в екип и колективната игра, а това ни носи голямо удовлетворение", признава Реми Гард.

Споделена и отпразнувана-такава е победата за Лион. В самолета за на връщане , точно преди да излетят, играчите показаха както никога до сега голямата си радост. Жан-Мишел Ола взе микрофона, за да произнесе една от най-вълнуващите си речи, с която да поздрави футболистите - наистина, малко победи са били чествани по този начин.

А оттук нататък, приключил ли е сезонът?

"Не", усмихва се Гард. „Ние всички искаме той да продължи. Отворихме вратата, това е само началото на нещо ново. Нещо, което задължително включва първенството в бъдещите ни планове. Да оставим на страна извоюваната сега победа и да спрем с празнуването. Време е за сериозна работа", заявява треньорът на Лион.

Все пак пренастройката от Шампионската лига към Лига 1 никога не е лесна работа и рискът от демобилизация съществува. Въпреки това, французинът не вярва да стане така.

"Решени сме да продължим с победите и го показахме дори много далеч от дома. Остана да се справим и с физическия фактор. За да бъдем винаги в перфектна форма, трябва и резервите да са отлично подготвени. Сега играчите са в състояние да преодолеят умората, но техните възможности си имат граници", допълва специалистът.

„Надявам се, че на „Стад Жерланд" момчетата ще намерят физическите сили, изгубени в Казан", продължава наследникът на Пюел.

"Целта е да се продължи започнатото срещу Аячо (1-1), но с по-голям успех. В първите три кръга късметът не изневеряваше на Монпелие. Успяха също да спечелят и в Лил. Не е толкова важно да победим Монпелие. По-важното е да преминем емоционално от едно състезание в друго", отбелязва Гард.

ВИОЛЕНА НЕНЧЕВА

  Сподели
199