Карагър разкритикува Световното клубно първенство


Н. Гавазов

Карагър разкритикува Световното клубно първенство

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър разкритикува новия формат на Световното клубно първенство.

Следващото лято ФИФА ще проведе Световното клубно първенство за първи път в новия формат. Тридесет и два клуба, включително Манчестър Сити и Челси, са поканени на турнира, на който домакин са Съединените щати,.

Само тази седмица полузащитникът на Сити Родри се оплака от натоварения футболен календар и каза, че елитните играчи са близо до стачка. И Карагър е съгласен с "гражданина".

"Дълго време футболът се състоеше от вътрешни първенства, европейски купи и всички знаехме, че на всеки две години има международен турнир. Мисля, че повечето хора бяха доволни от това.

Проблемът идва, когато започнете да създавате нови състезания само заради парите.

Световното клубно първенство на ФИФА трябва да събере най-добрите отбори в света. Но никой не иска да играе в този турнир. Никой не се вълнува от започването му. Не можете да организирате този турнир и да кажете на най-добрите играчи: "Вие ще имате само една лятна ваканция на всеки четири години".

Невъзможно е. Най-добрите играчи в света са третирани като добитък. Но отговорността е и на клубовете, за които играят, които позволяват това да се случи.

Това е просто още едно състезание за тях за набиране на пари. Единственият начин да спрат това е Родри и другите големи играчи да застанат заедно и да кажат, че стига“, заяви Карагър пред CBS.

  Сподели
116