Калинич вече не е спортен директор на Хайдук


Н. Гавазов

Калинич вече не е спортен директор на Хайдук

Официалният сайт на Хайдук съобщава, че Никола Калинич вече не е спортен директор на сплитския клуб.

Бившият нападател изигра последния си мач във футболната си кариера (Хайдук - Горица) на 19 май. 36-годишният хърватин зае гореспоменатия пост в края на същия месец.

"Разделихме се с Никола след завършването на преходния период, въз основа на това какво би било най-доброто решение за клуба в момента. Благодаря му, че прие тази роля в труден момент и изпитвам голямо уважение към чувствата му към Съобщихме това решение на треньора Дженаро Гатузо, който, както всички в клуба, има за цел да се съсредоточи колкото е възможно повече върху предстоящото дерби, така че отборът да е в най-добрата си форма, както физически, така и психически. изключително важна позиция, през следващата седмица ще представим нов спортен директор и спортната стратегия на клуба, която според нас е единствената правилна за Хайдук в дългосрочен план“, каза президентът на Управителния съвет на клуба Иван Билич.

Трябва да се отбележи, че в петък, 13 септември, Хайдук ще гостува на Динамо в 6-ия кръг на хърватското първенство. След 5 мача тимът на Гатузо има 11 точки и е 3-ти в класирането, а Загреб води с 13 точки.

  Сподели
17