Селтик взе дербито срещу Рейнджърс


FUTBOL-TV

Селтик взе дербито срещу Рейнджърс

Селтик спечели по категоричен начин първото за годината дерби на двата гранда в шотландския футбол, като надигра с 3:0 големия си съперник Глазгоу Рейнджърс. Детелините, които защитават титлата си от миналата година, вече имат четири победи в първите четири мача през сезона и оглавиха класирането с 12 точки.

Също 12 точки от четири победи в четири мача, но с по-лоша голова разлика на 2-ата позиция е Абърдийн с българския вратар Димитър Митов. Рейнджърс остава със 7 точки на 3-о място, но може да бъде задминат от Дънди Юнайтед, ако по-късно днес победи Хартс.

За Рейнджърс това е пета поредна загуба при гостуването на стадион "Селтик Пaрк", но нямаше и как да има днешната среща друг изход предвид сериозната разлика в класите.

Още във 2-ата минута Селтик прати топката във вратата на сините, но попадението беше отменено заради засада на голмайстора Кього Фурухаши. Първото попадение във вратата на неубедителния ветеран Джак Бътланд обаче не закъсня, след като в 17-ата минута японецът Дайзен Маеда се разписа след подаване на десния защитник Алистър Джонсън.

Ужасяващата игра на Глазгоу Рейнджърс в защита продължи да създава много проблеми и пет минути преди края на първата част резултатът беше покачен на 2:0. Този път обаче Фурухаши стреля извън наказателното поле, а Бътланд не реагира по най-добрия начин.

Четвърт час преди края на мача крайното 3:0 беше оформено от Конър Макгрегър, който отбеляза в своето дерби номер 40 в кариерата. Ударът му от границата на наказателното поле се отклони в бранителя на Рейнджърс и Дъджон Стърлинг и стана невъзможен за вратаря. Малко по-рано публиката приветства и още един ветеран и свой любимец – Джеймс Форест, който пък записа мач номер 500 в професионалната си кариера.

  Сподели
24