Гаярдо се завърна в Ривър Плейт


Н. Гавазов

Гаярдо се завърна в Ривър Плейт

Марсело Гаярдо отново пое Ривър Плейт.

"Ривър Плейт ще се опита да спечели отново "Копа Либертадорес", защото това е мечтата на всички", заяви емблематичният за клуба специалист при обявяването на завръщането му начело на отбора.

За Марсело Гаярдо това ще бъде втори период начело на отбора. Той води Ривър Плейт между 2014 и 2022 година, като спечели с отбора 14 титли, в това число и два пъти "Копа Либертадорес" – през 2015 и 2018 година.

"Основната цел, която съм си поставил, е да се борим за всичко, което е пред нас и най-вече да се съсредоточим в най-престижния турнир "Копа Либертадорес - заяви Галярдо при представянето си на стадион "Монументал" в Буенос Айрес. - Това е мечтата на всички – да бъдем отново шампиони на Южна Америка. Ще дадем всичко от себе си, за да бъдем отново в това състезание, да бъдем водещ отбор и разбира се, да го спечелим. Защото да стигнеш максимално напред означава само едно – да вдигнеш трофея".

"Първото нещо, което чувствам в този момент, е много емоция, която е свързана със смесени чувства. Те се подсилват от факта, че не е минало много време, откакто си тръгнах, но изглежда, че никога не съм си тръгвал – заяви още Марсело Гаярдо. - Аз съм на мястото, на което винаги съм принадлежал. И понеже познавам средата, идвам с много надежди и очаквания, които смятам да превърнем в реалност“.

Гаярдо поема поста от Мартин Демикелис, който застана начело на тима през 2023 година, но сега се оттегли сам поради слаби резултати.

От началото на сезона в Лига Професионал, Ривър Плейт има 4 победи в девет мача, като в последните пет е спечелил едва един.

"Има много работа за вършене, първенството си върви. Влакът е в движение и трябва да се опитаме да бъдем много прецизни с идеи и послание, които да имат бързо въздействие", каза Гаярдо.

Ривър гостува на Уракан в аржентинското първенство в събота в първия мач след завръщането на Гаярдо в клуба.

  Сподели
14