Витес загуби лиценза си и може да бъде разформирован


Н. Гавазов

Витес загуби лиценза си и може да бъде разформирован

Витес загуби лиценза си в нидерландското първенство, след като не предостави информация за бюджета за следващия сезон, съобщават от пресслужбата на Независимата лицензионна комисия на Кралския футболен съюз на страната (KNVB). Клубът бе длъжен да представи съответните документи на комисията преди 12:00 часа местно време на 24 юни, но не го направи.

"Независимата комисия по лицензиране отне лиценза на футболния клуб Витес от 9 юли. Клубът е информиран за това в понеделник. Липсата на банкова сметка, липсата на счетоводител и фактът, че клубът не е успял да поддържа балансиран бюджет, правят невъзможно Витес да поднови лиценза си за сезон 2024/2025", се казва в изявление на официалния уебсайт на кралската холандска футболна асоциация.

Липсата на лиценз за следващия сезон заплашва Витес с разформироване. Официалният сайт на клуба вече съобщи, че Витес е подал жалба срещу това решение.

Припомняме, че по-рано комисията по лицензиране одобри прехвърлянето на акциите на Витес от руския бизнесмен Валерий Ойф към независим фонд. Витес бе лишен от 18 точки през миналия сезон поради неспазване на правилата за лицензиране на нидерландскот първенство. Клубът напусна елита на нидерландския футбол за първи път от 35 години.

  Сподели
86