Станимир Стоилов привлича още един играч от ЦСКА?


Н. Гавазов

Станимир Стоилов привлича още един играч от ЦСКА?

Българският вратар Даниел Наумов е вариант за летен трансфер в турския Гьозтепе (Измир), където старши треньор е Станимир Стоилов, съобщи вестник ilksesgazetesi.com. За да се случи подобна сделка обаче, най-напред трябва да стане ясна съдбата на актуалния титуляр под рамката в Гьозтепе Матеуш Лис.

Високият 192 сантиметра Лис е собственост на Саутхемптън и поради общата собственост на двата клуба бе преотстъпен в турската втора дивизия. Наемът изтича и той ще се върне при "светците", след което там ще преценяват дали да го задържат или отново ще бъде преотстъпен.

"И докато неяснотата около Матеуш Лис продължава, ръководителите на "жълто-червените" водят преговори с българския вратар Даниел Наумов. Според получената информация, босът Станимир Стоилов обмисля да включи в състава си вратар от България – това е 26-годишният Даниел Наумов, чийто договор с ЦСКА 1948 изтече и в момента е свободен агент. Очаква се Даниел Наумов да поеме поста на вратата, ако Матеуш Лис не остане в отбора. През миналия сезон Даниел е допуснал 19 гола в 23 участия. Младата ръкавица е играла 10 пъти за националния отбор на България", се казва в информацията на вестника.

Той реално не игра през целия пролетен полусезон в българското първенство, след като отказа да поднови договора си и подобно решение беше взето в ЦСКА 1948. Този факт обаче не му пречи да бъде актуален на пазара и да получава още предложения, основно от чуждестранни отбори.

Даниел Наумов е роден на 29 март 1998 година в Гоце Делчев, висок е 186 см, играе с десен крак. До момента кариерата му минава през ЦСКА, Лудогорец (Разград) и ЦСКА 1948.

По-рано стана ясно, че в Гьозтепе ще има още една българска връзка, след като "жълто-червените" от Измир завършиха трансфера на халфа Исак Соле от Славия. Соле игра сравнително малко в Славия, но почти веднага демонстрира сериозен потенциал и логично беше продаден. Напомняме, че в началото на годината Гьозтепе привлече друг играч на ЦСКА 1948 - бразилският защитник Елитон.

Иначе Станимир Стоилов събра футболистите си днес на първа тренировка и ще остане в Измир до 10 юли. След това отборът ще отпътува за Блед, Словения. Гьозтепе, който ще продължи подготвителния си лагер там до 25 юли, а след това ще се върне в Измир и ще работи при домашни условия до началото на първенството.

  Сподели
118