Моуриньо иска нежелан от Челси


Н. Гавазов

Моуриньо иска нежелан от Челси

Жозе Моуриньо изглежда има амбиции да привлече нежелан играч на Челси за Фенербахче през летния трансферен прозорец.

След като бее уволнен като шеф на Рома през януари, Моуриньо изчака времето си, преди да поеме нов пост.

В неделя бе потвърдено, че той е подписал двугодишен договор, за да стане новият шеф на Фенербахче, натоварен със задачата да спечели титлата в Суперлигата след минималната загуба от Галатасарай този сезон.

По отношение на играчите, които вече са на негово разположение, 61-годишният специалист е благословен с широк набор от забележителни имена, включително като Фред и Един Джеко.

Въпреки това, като се има предвид репутацията на легендарния португалец, реалистично е да се очаква, че някои високопоставени фигури може да са готови да преминат към стадион "Шукрю Саракоглу".

В сегашния си вид Моуриньо не е в позиция, в която може да бъде проактивен в опитите си да придобие нови лица благодарение на президентските избори във Фенербахче.

Настоящият титуляр Али Коч е изправен пред битка за запазване на позицията си, като съперникът Азиз Йълдъръм изглежда нетърпелив да изложи своята теза, като проведе дискусии с Моуриньо.

Говорейки на пресконференция, Йълдъръм не се свени да разкрие към кого може да се насочи Фенербахче, ако бъде избран, включително нападателя на Челси Ромелу Лукаку .

Освен това Йълдъръм предположи пред медиите, че Фенербахче е назначил Моуриньо само защото това е било негово предложение.

Йълдъръм каза: "Ако не бях казал Жозе Моуриньо, щяха ли да отидат и да се съгласят? Те правят това, което казвам.

Споменах и играчите. Казахме Лукаку. Казахме [Пауло] Дибала и [Андерсън] Талиска. Останалото ще го запазим за себе си. Ще ви го кажа, след като ме изберат".

Въпреки че Челси се интересува от раздяла с Лукаку, широко се съобщава, че те са готови да приемат само оферти от £38 милиона.

Въпреки че Фенербахче има възможност да се класира за основната фаза на Шампионската лига през 2024-25 г., изглежда малко вероятно те да са готови да отговорят на подобни изисквания, дори и с Моуриньо, който не е непознат за Лукаку от времето му в Манчестър Юнайтед и Рома.

Подписването на Дибала може да е по-постижимо, тъй като аржентинският национал има само една година от договора си в Рома и поради това, че Моуриньо го направи ключов човек на Стадио Олимпико.

От 2018 г. Талиска се подвизава в Китай и Саудитска Арабия, но бразилският нападател вкара 37 гола от 80 мача за другия турски гигант Бешикташ, преди да се премести в Азия.

30-годишният нападател на Ал-Насър има още две години от договора си.

  Сподели
508