Ал – Хилал спечели Купата на Краля на Саудитска Арабия


Н. Гавазов

Ал – Хилал спечели Купата на Краля на Саудитска Арабия

Приключи финалният мач за Купата на краля, в който се срещнаха Ал-Хилал и Ал-Насър. Мачът се проведе на стадион "Крал Абдула Спортс Сити" в Джеда, Саудитска Арабия. Основното време на срещата завърши при резултат 1:1. В допълнителните продължения отборите също не излъчиха победителя, но при изпълнението на дузпи Ал Хилал се оказа по-силен (5:4).

В седмата минута нападателят на Ал Хилал Александър Митрович откри резултата в мача. В 88-ата минута резултатът беше изравнен от нападателя на Ал-Наср Айман Яхя. В 56-ата минута вратарят на гостите Давид Оспина получи директен червен картон. В 87-ата минута от терена бе изгонен и защитникът на домакините Али Ал-Булайхи. В 90-ата минута защитникът на Ал-Хилал Калиду Кулибали получи втори жълт картон.

На полуфиналната фаза на Купата на краля Ал-Хилал победи Ал-Итихад с резултат 2:1. На свой ред Ал-Наср победи Ал-Халидж с резултат 3:1.

Отборите се срещнаха два пъти през този сезон на първенството на Саудитска Арабия. В първия кръг Ал-Хилал победи Ал-Насър с 3:0. Във втория кръг Ал-Насър и Ал-Хилал завършиха при резултат 1:1.

  Сподели
85