Капитанът на Фенербахче даде показания


Н. Гавазов

Капитанът на Фенербахче даде показания

Капитанът на турския шампион Фенербахче - Емре Белозоглу, бе разпитан в прокуратурата във връзка с разследването мега-скандала с уредени мачове в първенството на Турция през миналия сезон, съобщава АР. Според агенцията, която се позовава на изказвания на играча, Белозоглу е дал само свидетелски показания, но не са му повдигани конкретни обвинения за участие в корупционния скандал. Капитанът на Фенербахче обаче отказа да отговаря на допълнителни въпроси от страна на репортерите с обяснението, че е твърде уморен и вече е говорил достатъчно пред властите.

Прокурорите разпитаха също така мениджърът на Фенербахче Екрем Окумус, един футболист на Анкарагюджу и футболен коментатор.

Както е известно, над 60 души, сред които и президентът на Фенербахче Азиз Йълдъръм, бяха арестувани по подозрение за участие в 19 уредени мачове през миналия сезон, като срещу 33-ма бяха повдигнати конкретни обвинения.

Турската футболна федерация вече отложи старта на новото първенство с месец заради разследването, а няколко отбора, сред които действащият шампион са заплашени от изхвърляне в по-долна дивизия.

 

  Сподели
101