Рейнджърс обяви война на ВВС


Н. Гавазов

Рейнджърс обяви война на ВВС

Шампионът на Шотландия Глазгоу Рейнджърс потвърди, че очаква официално извинение от корпорация BBC, както и това, че отказва на въпросната медия всякакъв достъп до пресконференциите на отбора, заради манипулираното миналия петък интервю с мениджъра на отбора Али Макойст, в резултата на което, специалистът бе показан, че иронизира религиозните прояви по стадионите на Шотландия.

В миналото Макойст работи 11 години в ВВС, където бе водещ на програмата A Question of Sport, но сега мениджърът на Рейнджърс не на шега е разярен за начина, по който е представен от своите бивши колеги.

Инцидентът се случи миналия петък, когато по време на пресконференция преди първия мач от новия сезон във Висшата лига на Шотландия срещу Хартс, на Макойст бе зададен въпрос относно поведението на запалянковците по време на дербитата от „Старата ферма".

По-късно, когато интервюто се появи в програмата Reporting Scotland на ВВС1, епизодът със зададения въпрос бе съпроводен със съвършено различна картина, взета от друга пресконференция. Там Макойст, отговаряйки на друг въпрос, се шегувал и иронизирал.

Както е известно, Макойст вече отказа да даде традиционното интервю след мача с Хартс, а представителите на ВВС не бяха допуснати на вчерашната пресконференция преди мача с Малмьо от Шампионската лига.

„Аз няма да разговарям повече с никого от ВВС, докато не получа извинение за това, което те показаха в петък вечерта. Това е възмутително. Аз мога да отговарям цял ден на въпроси, но въпроса е, как ще бъде представено интервюто", заяви Макойст.

От ВВС пък потвърдиха, че са получили жалба от Рейнджърс, която в момента се разглежда и ако бъде установена вина на репортерите, взели интервю с мениджъра на отбора, то те ще бъдат наказани.

 

  Сподели
147