Шефът на Суперлигата говори за паралелно съществуване с УЕФА


Н. Гавазов

Шефът на Суперлигата говори за паралелно съществуване с УЕФА

Шефът на Европейската Суперлига Бернд Райхарт говори за паралелно съществуване с УЕФА.

"Могат ли УЕФА и Суперлигата да съществуват паралелно една на друга? Според нас това няма смисъл. Искаме да направим предложение с толкова широк консенсус, че нашият модел да включва възможно най-много отбори с европейски амбиции и не искаме да разделяме футболното семейство на два лагера“, каза Райхарт, цитиран от Derstandard.

Да припомним, че на 21 декември Европейският съд обяви за незаконни действията на ФИФА и УЕФА да забранят създаването на Суперлигата през 2021 г. Организациите нямат монопол върху клубните състезания в Европа и Суперлигата може официално да бъде създадена съгласно европейското законодателство.

В същото време през май 2021 г. Суперлигата обвини УЕФА и ФИФА в нарушаване на закона за конкуренцията. През април същата година 12 европейски клуба обявиха създаването на Суперлигата. В него участваха английските Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Челси, испанските Атлетико Мадрид, Барселона, Реал Мадрид, както и италианските Интер, Милан и Ювентус.

  Сподели
98