Гьозтепе на Мъри Стоилов излезе на 2-а позиция в турската втора дивизия


FUTBOL-TV

Гьозтепе на Мъри Стоилов излезе на 2-а позиция в турската втора дивизия

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе вече е еднолично на 2-ата позиция в турската втора дивизия след успех с 2:0 над Бандърмаспор. По същото време в друг мач от 22-ия кръг конкурентите от Коджаелиспор завършиха само 1:1 при визитата на Болуспор.

На стадиона в Бандърма домакините на теория преследват място в плейофите, но финансовите проблеми при тях явно си казват думата. В тима на Бандърма не са виждали заплати от пет месеца, а двама футболисти междувременно си прекратиха договорите.

От тази лоша организация се възползваха гостите от Гьозтепе, които стигнаха до успеха с голове на Ялчън Каян в 64-ата минута и на Ромуло в 90+1 минута. И докато първото полувреме беше равностойно, с напредването на времето тимът на Гьозтепе все повече държеше топката.

Малко Коджаелиспор не успя да стигне до успеха, въпреки че поведе още в 4-ата минута чрез грузинеца Георгий Беридзе. Домакините изравниха в 32-ата чрез молдовеца Вячеслав Посмач.

Лидерът Ейюпспор играе утре като домакин на Генчлербирлиги и има 49 точки. Отборът на Стоилов е на 2-а позиция с 45, а трети е Коджаелиспор с 43, следван от Бодрум с 39 и Сакарияспор с 37. Именно последните два отбора си дадоха среща един срещу друг и завършиха 0:0. За гостите от Сакария в 57-ата минута на терена се появи българското крило Здравко Димитров.

Юмраниеспор, където Страхил Попов е неизменен титуляр, победи с 1:0 като гост друг устремил се към Суперлигата отбор – новаците от Чорум. Юмраниеспор е на 11-о място с 27 точки, на 6 от местата за плейофите.

  Сподели
145