Турски футболни чиновници се срещнаха с представители на УЕФА


Н. Гавазов

Турски футболни чиновници се срещнаха с представители на УЕФА

Днес в Нион се състоя среща между УЕФА и висши ръководители на футболната асоциация на Турция (ФАТ). Заседанието е имало за цел да бъде запозната европейската футболна централа със случващото се в южната ни съседка, относно продължаващото разследване от страна на прокуратурата в страната на поне 19 уговорени мачове. От ФАТ са запознали УЕФА за следващите крачки, които ще бъдат предприети от страна на асоциацията в тясното сътрудничество със съответните органи на турската власт.

УЕФА още един път подчерта своята увереност в способността на ФАТ да се справи сама със сложната ситуация и помоли проблема да бъде решен в кратки срокове. И двете страни потвърдиха своята нулева нетърпимост към проявите на подобна престъпна дейност, каквато е уговарянето на футболни срещи.

Що се отнася до участието на турските отбори в турнирите на УЕФА, европейският футболен съюз потвърди досегашната си позиция, която бе публикувана на 12 юли, че дори заподозрените клубове да започнат участието си в турнирите, ако вината им в уговаряне на срещи бъде доказана на по-късен етап, те ще бъдат незабавно изключени от съревнованията.

Заместник-председателят на ТАФ Лютфи Арибоган потвърди още един път, че първенството ще започне нормално - на 31 юли с мач за Суперкупата на страната, и на 5 август с първия кръг от Суперлигата на Турция.

 

  Сподели
159