Антверпен подкрепи Марк Овермас


Н. Гавазов

Антверпен подкрепи Марк Овермас

Белгийският Антверпен подкрепи бившия технически директор Марк Овермас, който бе дисквалифициран заради скандал със служител.

"Вчера обкръжението на Марк Овермарс информира клуба, че той е подал жалба срещу решението на ФИФА. Подобно обжалване не се отнася до съдържанието на санкцията като такава, а по-скоро до разширяването, което той счита за непропорционално.

Като клуб ще уважим това решение, но искаме колективно да подкрепим човека, когото опознахме като човек и като професионалист през последните две години. Все още вярваме, че всеки трябва да получи втори шанс. Марк Овермарс ще продължи да носи миналото си със себе си и ще трябва да докаже, че се е поучил от него.

Бяха постигнати недвусмислени споразумения, тъй като безопасната работна среда е приоритет за всички наши играчи и персонал, тъй като имаме политика на нулева толерантност в областта на нежеланото поведение на работното място“, се казва в изявление на Антверпен.

Припомняме, че Овермарс напусна поста директор на Аякс през февруари 2022 г. след скандал със служители. Оказа се, че бившият нидерландски играч е изпращал неприлични съобщения и интимни снимки на свои подчинени. През март 2022 г. той пое Антверпен.

През 2023 г. Нидерландската футболна асоциация (KNVB) реши да спре Овермарс от футболни дейности за две години (една година спряно). В края на същата година KNVB се обърна към ФИФА с молба да превърне дисквалификацията на Овермарс от местна в глобална. ФИФА одобри искането. Функционерът ще може да се върне на работа след 12 месеца, ако няма рецидив.

  Сподели
123