Около 20 клуба са готови да влязат в Суперлигата


Н. Гавазов

Около 20 клуба са готови да влязат в Суперлигата

Един от лидерите на Европейската суперлига Анас Лаграри заяви, че около 20 клуба са изразили готовност да вземат участие в турнира.

Нека си припомним, че проектът за Европейската Суперлига първоначално се разпадна 48 часа след като бе представен пред широка публика през април 2021 г. И този процес започна с отказа на клубовете от "Голямата шестица“ от Висшата лига да участват в състезанието.

Суперлигата получи втори вятър миналия месец, след като Европейският съд постанови, че УЕФА и ФИФА са блокирали незаконно създаването на състезанието.

Като един от основателите на A22, компанията зад Суперлигата, Лаграри намеква, че някои клубове от Висшата лига могат да се върнат към проекта, въпреки изявленията, публикувани през декември относно техния ангажимент към състезанията на УЕФА.

"Разговаряхме с около 50 различни клуба от 21 декември насам. Около 20 от тях са много, много мотивирани от проекта. Вече имаме достатъчно клубове, за да стартираме състезанието.

Не искам да ги назовавам, защото не искам да ги излагам. Един клуб, който вече беше потвърдил участието си, излезе с изявление срещу Суперлигата, обяснявайки: "Това е същото като да потвърдите назначаването на треньор и след това го уволни след няколко седмици".

Много сме заети да общуваме с различни клубове, фен групи, играчи и хора, които се занимават с футбол ежедневно. Всички те ни се обаждат, за да разберем по-добре този проект. Тъй като е възможно и законно, те искат да участват в него. Заедно можем да подобрим футбола“, заяви Лаграри.

  Сподели
271