Лапорт: Саудитите е изпълняват обещанията си


Н. Гавазов

Лапорт: Саудитите е изпълняват обещанията си

Защитникът на Ал -Насър Емерик Лапорт разкритикува нивото на професионализъм в Саудитската професионална лига.

"Има голяма разлика с Европа. Тук не ни бяха дадени твърде много възможности. Всъщност тук има много недоволни играчи, но това е добре, защото продължаваме да го подобряваме всеки ден. Може би ситуацията ще се подобри малко в бъдеще. Сега за тях е нещо ново, че европейски играчи със страхотно постижение играят за техните клубове. Може би просто все още не са свикнали и трябва да се адаптират.

Тук има недостатъци във всеки смисъл, същото важи и за ежедневието. Те приемат всичко несериозно. Те не се интересуват от вашите изисквания. Те играят по собствените си правила. Съгласявате се за едно, а те не изпълняват обещаното, въпреки че договорът вече е подписан. Те се карат с вас. Това е проблем, който не съществува в Европа“, заяви Лапорт.

Нека припомним, че Лапорт премина в Ал-Наср миналото лято. През този сезон защитникът взе участие в 22 мача във всички надпревари, в които отбеляза един гол и две асистенции. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2026 г. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 25 милиона евро.

  Сподели
322