Бешикташ връща Купата на Турция


Н. Гавазов

Бешикташ връща Купата на Турция

Президентът на истанбулския гранд Бешикташ е решил да върне турската купа след обвиненията, отправени към неговия клуб. Йълдъръм Демирорен е с намерение да връчи трофея (спечелен миналата година) на властите, след като служители на турския отбор бяха арестувани като част от мащабна операция на прокуратурата по разкриване на уговорени мачове от турското първенство.

Официално клубът не е излезнал със становище по проблема, но според NTV Spor , а по-късно антиправителственият сайт Oda TV и някои медии, Бешикташ може да бъде изхвърлен от Лига Европа, ако съдът се произнесе, че е извършено престъпление. Както е известно, треньорът Тайфур Хавутсу и вицепрезидентът Сердал Адали бяха арестувани във връзка със скандала, който разтърси турския футбол. Двамата играчи на Истанбул Беледиеспор - Ибрахим Акин и Искендър Алин, както и Ахмет Атес, който е част от екипа за сигурност, също са били задържани, с което броят на заподозрените по това дело става 31.

Твърди се, че финалът за турската купа между Бешикташ и Истанбул Беледиеспор е бил уговорен. Ако обвиненията бъдат доказани, то „черните орли" могат да бъдат изпратени във втора дивизия и да бъдат лишени от купата.

 

  Сподели
141