ФИФА за Суперлигата: Продължаваме да вярваме в своите принципи


Н. Гавазов

ФИФА за Суперлигата: Продължаваме да вярваме в своите принципи

Пресслужбата на Международната футболна федерация ( ФИФА) ) излезе с изявление по повод решението на Европейския съд относно Суперлигата. Припомняме, че в четвъртък, 21 декември, правният орган призна за незаконни действията на ФИФА и УЕФА за забрана на създаването на Суперлига през 2021 г.

"ФИФА взе под внимание решението на Европейския съд относно Суперлигата. Сега организацията ще го прегледа с УЕФА, други конфедерации и асоциации-членки, преди да коментира допълнително.

В съответствие със своя устав, ФИФА твърдо вярва в специфичния характер на спорта, включително пирамидална структура, основана на спортни заслуги, както и принципите на състезателен баланс и финансова солидарност.

Футболът дължи своята успешна история преди всичко на гореспоменатите принципи, които ФИФА ще продължи да насърчава и в бъдеще в полза на феновете по света“, се казва в изявление на организацията.

Припомняме, че в Суперлигата ще участват 64 клуба, които ще бъдат разделени на три лиги. Във всички лиги състезанията ще се проведат на два етапа - "етап на лигата“ и "етап на плейофите“. Новият турнир е планиран да започне през 2025 г.

  Сподели
152