Фелипе Мело: Мечтите са безплатни


Н. Гавазов

Фелипе Мело: Мечтите са безплатни

Халфът на бразилския Флуминензе Фелипе Мело говори за важността на умението да мечтаеш, а също така сподели мислите си за финала на Световното клубно първенство.

"Имам три думи, които нося със себе си. Първото е "сън“, второто е "пророчество“, а третото е "изпълнение“. Вярвам, че всичко това е част от мечтата. В крайна сметка сънят става моят начин на мислене, както и моят акт на вяра. Често в началото мечтата изглежда толкова далечна.

Когато се присъединих към Флуминензе, говорих за мечтата си да спечеля Копа Либертадорес и много хора се смееха. Сега сме шампиони на Либертадорес и сме тук на Световното клубно първенство. Защо да не помечтаем? Виждали сме големи отбори, които губят - Барселона на Роналдиньо губи от Интернасионал, Челси губи от Коринтианс, Ливърпул губи от Сао Пауло. Палмейрас почти стигна до успеха в мача срещу Челси. Знаем, че ще бъде наистина трудно. Дойдох тук с Палмейрас и загубих на полуфиналите.

Така че трябва да се подготвим възможно най-добре и ако Манчестър Сити стигне до финала, трябва да мечтаем, защото 11 играчи срещу 11 играчи. Тренираме много здраво. Първото действие е да мечтаете. Мечтанието е безплатно, не струва нищо. Мечтая. Имам голяма вяра в Бог, вярвам, че можем да постигнем това завоевание, което толкова желаем“, заяви Мело.

Припомняме, че на 18 декември Флуминензе победи египетския Ал-Ахли с 2:0 в полуфинален мач от Световното клубно първенство през 2023 г. Бразилският клуб стигна до финала на надпреварата.

Във втория полуфинален мач ще се срещнат японският Урава Ред Даймъндс и английският Манчестър Сити. Срещата ще се проведе днес, 19 декември, от 20:00 часа българско време.

  Сподели
235