Саудитска Арабия възнамерява да се бори с Реал Мадрид за Мбапе


Н. Гавазов

Саудитска Арабия възнамерява да се бори с Реал Мадрид за Мбапе

Техническият директор на Лигата на Саудитска Арабия Майкъл Еменало говори за възможността нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе да се премести в шампионата на близкоизточната държава.

След две седмици Килиан може да подпише преддоговорно споразумение с друг клуб. Договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона и на този етап не са планирани разговори по отношение на евентуално подновяване.

Реал Мадрид възнамерява да се пробва с Мбапе, от когото се интересува през последните няколко години. Френският нападател обаче ще трябва да положи съзнателни усилия, за да се присъедини към Лос Бланкос, чиито клубни служители са притеснени след предишната сага през 2022 г., когато той подписа нов договор с ПСЖ.

Не само Реал Мадрид обаче ще се опита да подпише с Мбапе. Саудитската професионална лига се опита да го вземе през лятото, но Мбапе отхвърли привлекателното предложение – въпреки това арабите възнамеряват да опитат отново, според Еменало.

"Разговорът с Мбапе е открит, но не знаем какво иска да направи. Нашата позиция е много ясна. Всички играчи на това ниво знаят къде сме. Ако Мбапе има някаква възможност или интерес да бъде част от това, което изграждаме, сега или в бъдеще, не можем да откажем такава възможност. Той е играч, когото харесвам", заяви Еменало.

Мбапе играе за ПСЖ от 2018 г. Договорът на играча с клуба е до 2024 г. В момента стойността на трансфера на играча се оценява на € 180 млн. През този сезон Мбапе изигра 20 мача във всички турнири, като отбеляза 18 гола и направи две асистенции.

  Сподели
235