Интер Маями е най-търсеният отбор в Google през 2023 г.


Н. Гавазов

Интер Маями е най-търсеният отбор в Google през 2023 г.

Клубът по американски футбол Интер Маями, за който играе аржентинският нападател Лионел Меси, стана най-търсеният отбор в Google през 2023 г. Това е известно според данни, публикувани в годишния отчет на Google, наречен Google Trends.

Второто място по честота на заявките заема баскетболният клуб от НБА Лос Анджелис Лейкърс. На трето място е саудитският Ал-Насър, за който играе легендарният португалски нападател Кристиано Роналдо .

На четвърто място е английският Манчестър Сити на Ерлинг Хааланд и Пеп Гуардиола, който спечели Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига през сезон 2022/2023. Петото място зае друг баскетболен клуб от НБА - Маями Хийт.

На шесто място е бейзболният отбор на Тексас Рейнджърс. Седмо място зае Ал-Хилал, за който играе бившият нападател на ПСЖ бразилецът Неймар.

На осмо място е германският Борусия Дортмунд, който пропусна шампионската титла в Бундеслигата в последния кръг на миналия сезон. Индийският отбор по крикет завърши девети. Отборът от НХЛ Бостън Брюинс е на 10-то място по популярност.

  Сподели
152