Изхвърлят Фенербахче в по-долна дивизия


Н. Гавазов

Изхвърлят Фенербахче в по-долна дивизия

Шампионът на Турция Фенербахче е на път да бъде лишен от титлата си и изхвърлен в Първа Лига, заради уреждане на мачове от първенството на страната, съобщава новината Habertutk Spor. Според информацията, днес президентът на футболната федерация на Турция Мехмет Али Айдънлар се е срещнал с прокурора Мехмет Берк, за да бъде обсъдена ситуацията с арестуваните хора, заподозрени в уговаряне на срещи от националното първенство.

В хода на срещата, Берк е споделил с футболният функционер, как върви разследването.

„Резултатите на пет мача с участието на Фенербахче ни станаха известни, още преди да са се състояли двубоите. Не предприехме никакви действия, защото през всичкото това време, ние се занимавахме със събиране на улики. В резултат, доказателствата за манипулирането на тези игри са много солидни. Съвсем скоро ще предявим обвинения към задържаните и никой няма да посмее да отрича в какво се е замесил, защото всичко се вижда много ясно", цитира Haberturk Spor думите на прокурора.

Айдънлар от своя страна е заявил, че Фенербахче е изправен пред много тежко наказание, включително и отнемане на титлата и изключване от турската Суперлига, както и реконструкция на клуба.

 

  Сподели
215