Галатасарай се интересува от Гарай


Н. Гавазов

Галатасарай се интересува от Гарай

Покупката на Рафаел Варане от Ланс фактически затваря пред Езекиел Гарай вратите за първия отбор на Реал Мадрид, което от своя страна доведе до там, за аржентинския защитник да претендират редица клубове, сред които най-голям интерес проявява турския Галатасарай. Грандът от Истанбул има намерение да предложи на мадридчани вариант, при който играчът да дойде в „Чим Бом" под аренда за срок от една година с право за закупуване за 6 милиона евро. От своя страна турският клуб обещава да осигури на Гарай същата заплата, която той получава на „Бернабеу", а именно 1,8 милиона евро на година.

Бенфика също внимателно следи ситуацията около защитника, а към списъка на желаещите да получат аржентинеца се присъедини и Севиля, който е готов да предложи 6 милиона евро.

Всички тези предложения обаче се разминават с намерението на Реал да получи за своя играч поне 10 милиона евро, а според специалистите не е много ясно дали Гарай ще се съгласи да продължи кариерата си в Турция, както и да премине в друг испански клуб, което от своя страна увеличава силно шансовете на Бенфика да получи играча.

 

  Сподели
189